På gång 2022-23

Uppdaterat 14 december 2022:

Nya artiklar, studier och skrifter är på gång. Näst i tur är en rapport om skuldsättningen av migrantarbetare (och i detta fall bärplockare från Thailand). Utgivare är Ethical Trading Initiativ i Sverige. Vidare kommer snart ännu ett nummer av Seko Stockholms tidning Första Linjen.

Nyligen har jag publicerat en artikelserie åt Dagens Arena om villkoren för utländska bärplockare och flera artiklar till Världshorisont om demokratiutvecklingen i världen. I Arbetsvärlden rapporterar jag om förändringar på den svenska arbetsmarknaden. Jag har också nyligen gjort klart en rapport åt Arena Idé om partiernas arbetsmarknadspolitik. Under året har jag äve skrivit två rapporter åt Palmecentret (om SD och Putin respektive om högerradikala partier i Europa), en rapport åt ForumCiv (tillsammans med Agneta Gunnarsson) om demokratibiståndet, en rapport åt Arena Idé (tillsammans med Johan Enfeldt) om KD:s sjukvårdspolitik, en studie om riksdagspartiernas syn på skolan (med Johan Enfeldt och Boel Vallgårda) och en rapport åt Seko Infranord om järnvägsunderhållet.

Flera nya skrifter är sedan tidigare klara. Däribland en om distansarbete (tillsammans med Elvira Liljeröd, utgivare Arena Idé, 2022), en om landgrabbing i samband med turism (utgivare Schyst resande, 2022) och en om järnvägsunderhållet (utgivare Seko Infranord, 2022). 

Boken "Blåbrunt Sverige – Så påverkas du om högern vinner valet" har kommt ut. Mer information finns på förlaget Verbals hemsida.

Årets reportage om villkoren för utländska bärplockare är klart. Publicering på Dagens Arena.

Utredningen om idéburna skolor har nyligen blivit klar. Uppdragsgivare har varit Idéburna Skolors Riksförbund.

Nummer 2/2021 av Seko Stockholms tidning Första Linjen har kommit ut. Nya nummer kommer under hösten.

En ny studie åt Schyst Resande om tjänsteresande är klar, Så får vi ett hållbart tjänsteresande. Den presenterades under februari 2021.

Se också nya texter om kollektivavtal och om Etiopien.

Jag har nyligen skrivit en ny rapport åt Katalys om den nya LAS-utredningen. Vidare har jag och Andreas Lönnqvist skrivit en rapport åt Palmecentret om auktoritära regimer och den allt mer auktiritära utvecklingen i flera länder (som Ryssland, Turkiet, Brasilien, Indien, Ungern, Polen mm).

Se också förra årets reportage om den svenska bärbranschen.

Jag arbetar vidare med Jämlikhetsakademin. Som i år går helt digital.

Närmast väntar bland annat nya rapporter om resebranschen och om kollektivavtalen.

Mer information om vad som är på gång hittar du på min facebooksida. Och aktuella kommentarer på twitter

 

 

 
 
 
 

Facebook

 

© Mats Wingborg | Design by Tribune
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)